Hafta başından bu yana 40 derecelere kadar çıkan sıcaklıklar bugün yağmurun da etkisiyle 25 ila 30 derece arasına kadar düşecek.

Meteoroloji enstitüsünden yapılan açıklamaya göre günün ilerleyen saatlerinde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri etkili olacak.

Sabah saatlerinde güneşli
Weeronline tahminlerine göre sabah güneşli bir güne merhaba dedikten sonra Güneybatı yönünden bulutlu havanın etkisine girilecek. Sabahın ilerleyen saatlerinde güneybatı bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek. 

Güneybatıdan esen rüzgar karada zayıf ila orta şiddette, denizde ise oldukça kuvvetli. 

Sıcaklık hızla yükselecek ve saat 11:00'de batı kesimlerinde 22 ila 24 derece, iç kesimlerde ise 26 ila 29 derece arasında olacak.

Öğle saatlerinde sağanak yağış
Öğleden sonra batı kesimlerinde sağanak yağış görülebilir, ancak yağışlar uzun sürmeyecek. Sıcaklıklar batıda 25 ila 27 dereceye ve doğuda ise yer yer 28 ila 32 dereceye kadar yükselecek.

Gece gök gürültülü sağanak
Bu gece hava genel olarak bulutlu geçecek. Güneyde ve daha sonra özellikle doğuda şiddetli yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmekte. Kısa süre içerisinde yağmur oranının fazla olacağı ve beraberinde dolu yağışının görüleceği tahmin edilmekte. Ülkenin geri kalanında sakin bir hava hakim olacak.

Gecenin ilerleyen saatlerinde (kuzey) doğuda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış olacak. Diğer bölgelerde de yağmur ve fırtına riski de artacak. Sıcaklıklar 16 ile 18 derece arasında seyredecek.

Foto: Erik Witsoe - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın