Meteoroloji enstitüsü KNMI’nin Cuma günü için aşırı buzlanma nedeniyle sarı kodlu uyarının geçerli olacağını açıkladı. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece saatlerinde artan buzlanma birçok yolda kazalara neden oldu. ANWB, bugün saat 08:30 civarında 135 kilometrelik trafik sıkışıklığı yaşandığını açıkladı.

Rijkswaterstaat, yollardaki buzlanmaya karşı çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve sürücülerin daha temkinli davranması gerektiği uyarısında bulundu.

Yollar buz pistine döndü
Leiden ve Wassenaar arasındaki A44 otoyolu dün gece Den Haag yönünde saatlerce kapalı kaldı. Yerel bir foto muhabirinin aktardığına göre, gece yarısı civarında otoyol bir buz pistine dönüştü. Buzlanma nedeniyle birden fazla araç çarpıştı. Olaylarda yaralanan olmadı.

A12 karayolunun Utrecht istikameti ve A5 karayolunun Hoofddorp istikametlerinde trafik sıkışıklığı yaşandığı belirtildi. A5 karayolunda ise bir aracın bariyerlere çarptığı bu nedenle trafikte gecikmeler yaşandığı kaydedildi.

A12 karayolunun Utrecht istikameti, Bunnik mevkinde meydana gelen kaza ise trafikte yaklaşık 45 dakikalık gecikme yaratıyor. Kaza yapan aracın yoldan kaldırılma işlemlerinin buzlanma nedeniyle zorlaştığı bu nedenle trafik sıkışıklığının öğleden sonraya kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

A58 karayolunun Breda istikameti, Breda-West mevkiinde meydana gelen bir başka kaza nedeniyle yolda yaklaşık bir saatlik gecikme yaşanıyor.

Toplu taşıma için uyarı
Kuzey bölgelerinde otobüs seferlerinde gecikme yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Toplu ulaşım şirketi Qbuzz, Groningen ve Drenthe'de otobüslerin çalıştığını, ancak insanların ciddi gecikmelerle karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Rotterdam toplu taşıma şirketi RET ise hava koşullarının duraklarda, platformlarda ve araçlarda kayganlığa yol açabileceği belirtilerek yolcuların dikkatli davranması uyarısında bulundu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.