Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor

Uluslararası Çocuk Kaçırma Merkezi, özellikle yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte artan çocuk kaçırma olaylarına dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla bir kampanya başlattı.

Bu kapsamda Türk şarkıcı Zehra Gülüç ve Polonya asıllı Hollandalı rapçi Tomasz tarafından Çocuk Kaçırma Merkezi adına hazırlanan klip, 14 Haziran Cuma günü televizyon, radyo ve dijital platformlarda yayınlanacak. Klipin çeşitli platformlarda yayınlanmasından önce, 12 Haziran’da düzenlenecek özel bir toplantıda tanıtımı yapılacak.

2023 Yılında 260 çocuk kaçırma vakası yaşandı
Hollanda Çocuk Kaçırma Merkezi'nin verdiği bilgiye göre, 2023 yılında Hollanda'da toplam 260 çocuk kaçırma vakası meydana geldi. Vakaların %77'sinde kaçırılan çocukların ayrılan eşler tarafından kaçırıldığı ve bu ebeveynin genellikle anne olduğu belirtildi.

Kaçırılan çocukların yarısına yakınının 5 yaş ve altı olduğu belirtilen açıklamada, Hollanda'da meydana gelen uluslararası çocuk kaçırma vakalarının nispeten Türkiye ve Polonya’ya olduğu vurgulandı. Bu nedenle, özellikle bu gruplar arasında sanatsal bir çalışma ile farkındalık yaratmak istendiği aktarıldı.

Özel gösterim ve tanıtım toplantısı
Hazırlanan klibin özel gösterimi, Den Haag’da 12 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek. Uluslararası Çocuk Kaçırma Merkezi Müdürü Coşkun Çörüz, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Polonya Başkonsolosu Katarzyna Smoter, klipte oynayan sanatçılar, özel davetliler ve basın mensuplarının katılacağı bir programla yapılacak.

Toplantıda Coşkun Çörüz, Başkonsolos Sevgi Kısacık ve Başkonsolos Katarzyna Smoter birer konuşma yapacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş