Polis sendikaları, hükümetin yapısal erken emeklilik planını protesto etmek amacıyla 24 saatlik greve gitti. Grev nedeniyle bazı karakollar kapalı kalacak. Acil durumlarda 112 veya 0900-88 44 numarası aracılığıyla polise ulaşılabilecek.

Karakolların 24 saat boyunca kapalı kalması, mayıs ayı başından bu yana polis memurlarının yürüttüğü eylemin bir parçası. Geçtiğimiz aydan bu yana polis memurları, küçük suçlar için ceza yazmıyor ve hız ihlalleri de artık otomatik olarak cezalandırılmıyor.

Sendikalar, Salı günkü iş bırakma eyleminin bir sonuç vermemesi halinde, eylemi bir hafta sonra tekrarlamayı planlıyor.

Polis çalışanları, 2021 yılından bu yana devlet emeklilik yaşlarından üç yıl öncesine kadar çalışmayı bırakma seçeneğine sahipler, ancak bu düzenleme geçici. Sendikalar, bu konuda kalıcı bir düzenleme istiyor.

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Bugün yürütülen karakol kapatma eylemine rağmen vatandaşlar, her zamanki gibi 0900-88 44 telefon numarasına veya 112 acil ihbar hattına ulaşabiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş