Pazar günü İstanbul Beyoğlu semti İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye destek ve dayanışma içinde olduklarını göstermek isteyen Denk Partisi Arnhem Grup Başkanı Yıldırım Usta’nın girişimi, kısa sürede yanıt buldu.

Yıldırım Usta’nın, Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’a dün yapmış olduğu Türk bayrağının yarıya indirilmesi çağrısına, Belediye Başkanından yanıt gecikmedi. 

Salı günü sabah saat 08:00’de belediyenin önünde bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, DENK Partisi Belediye Meclis Grubu Üyeleri ve Arnhemli 7 Türk sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Arnhem Türk Platformu (TPA) yöneticileri Türk bayrağını göndere çekti. 

arnhem04

İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak ve Arnhem Türk Toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için düzenlenen günde Türk bayrağı daha sonra yarıya indirildi.

Yıldırım Usta, Arnhem Belediye Başkanı Marcouch'a teşekkür etti

arnhem01

Arnhem Belediye Meclisi DENK Grup Başkanı Yıldırım Usta, Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch'un kısa sürede çağrısına yanıt verdiği ve Türk bayrağını göndere çektiği için teşekkür etti. Usta “Belediye Başkanı Marcouch’a, alicenaplığından ötürü teşekkür ederiz." dedi.

arnhem05

Denk Meclis Üyesi Usta yaptığı açıklamada, Arnhem Türk toplumunun İstanbul’da gerçekleşen terör vahşetinden dolayı oldukça sarsılmış vaziyette olduğunu belirtirken "Arnhem’de anavatanlarıyla kuvvetli bir gönül bağı olan büyük bir Türk toplumu yaşamakta. Bu güzelliği yaparak, yüreklerine az da olsa bir ferahlık getirdiniz. Türk toplumu adına ziyadesiyle memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Böylelikle DENK Partisinin çabaları neticesinde Arnhem kenti, Rotterdam’dan sonra Türk bayrağını yarıya çeken ikinci Hollanda belediyesi oldu.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.