Bir psikiyatrı öldürmek ve Zutphen’de çıkan bir kavgada bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiası ile aranan zanlı Bretly Dorder Amsterdam'da yakalandı.

Het Parool gazetesine göre bu sabah saat 08.00 civarında polise şüphelinin metroya binerken görüldüğüne dair bir ihbar geldi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri bölgeye intikal etti.

Haberde polis memurlarını gören zanlının Prins Hendrikkade'de bulunan bir otele kaçtığı belirtildi. Otele giren polis ekipleri sonunda otelin tuvaletinden elleri yukarıda çıkan zanlıyı yakaladı. 

 Polis son olarak geçtiğimiz günlerde gelen ihbarları değerlendirerek Amsterdam-Oost ve Arnhem'de birkaç eve baskın yapmıştı. 

Yeni görüntüler yayınlandı
Salı akşamı yayınlanan Opsporing Verzoek televizyon programnda verilen bilgide, Dorder’ın halen Amsterdam’da olup olmadığının bilinmediğini ancak geçtiğimiz hafta sonunda Amsterdam Centraal Tren istasyonunda görüldüğünü aktardı. Dorder’ın yeni görüntülerini paylaştı. Hakkındaki cinayet şüphesi ve onunla ilgili tüm kamuoyu açıklamalarına rağmen Dorder’ın çok da dikkatli davranmadığına dikkat çeken polis sözcüsü, “Kendini saklamıyor.” şeklinde ifade kullandı.

Yayınlanan fotoğraflarda, Dorder'in koyu mavi kapüşonlu bir ceket giydiği ve istasyonun girişinde sigara içtiği görülüyor. İkinci fotoğrafta ise güneş gözlüğü taktığı görülmekte. 

Polis, zanlının genellikle toplu ulaşım araçlarını ve özellikle trenle seyahat ettiğini belirtti ve "Toplu taşıma araçlarıyla seyahat eden insanlara etraflarına iyi bakmalarını rica ediyoruz" uyarısında bulundu.

Katil zanlısını gören veya yerini bilenlerin, kendisi ile irtibata geçmemesi ve derhal 112 acil numarayı araması tavsiye edildi.

Bretly Dorder 001Bretly Dorder 002Bretly Dorder 003

Şu ana kadar kaçak Bretly Dorder hakkında bilinenler
Bretly Dorder (24), 13 Ekim'de Rotterdam Handelsplein'de gerçekleşen olayda Rotterdam'lı psikiyatrist Jean van Griensven (60)’in ölümüne yol açan ateşli silahlı saldırı olayına karışmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Cumartesi gününden beri kayıp olan ve Almanya ile Belçika’da da aranan Dorder hakkında bilinenler şu şekilde:

  • Dorder, 24 yaşında, yaklaşık 1,83 metre boyunda "iri yapılı" bir adam olarak tanımlanmakta. Sabit bir ikamet adresi yok.
  • Dorder Temmuz ayında serbest bırakıldı. Rotterdam'daki mahkeme, tehdit, (ağır) saldırı teşebbüsü ve bir ehliyet hırsızlığı gibi üç farklı suçlama nedeniyle hüküm giymesinin beklendiği davasını serbest olarak beklemesine karar verdi.
  • Polis Dorder'in iki fotoğrafını yayınladı ve onun silahlı ve tehlikeli olarak kabul edildiğini vurguladı.
  • Ölümcül silahlı saldırıdan bir hafta sonra Dorder'in Zutphen'da bir bıçaklama olayına karıştığı belirtildi.
  • Dorder sık sık çevrimiçi platformlarda aktif ve Bullchat gibi sohbet odaları üzerinden erkeklerle iletişim kurmakta.
  • Hollanda polisi kaçak hakkında çok fazla ihbar geldiğini ve bu ihbarlardan yola çıkarak Dorder’ın sık sık trenle seyahat ettiğinin tespit edildiği belirtildi.
  • Pazar günü Almanya'nın Wesel kentinde polis, bir kamyon şoförünün yaptığı ihbar üzerine bir operasyon düzenledi. Ancak şüpheli bulunamadı.
  • Yapılan polis açıklamalarında Dorder'i görenlerin kesinlikle kendisi ile irtibata geçmemesi ve derhal 112 acil numarasını araması gerektiği vurgulandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş