Schiphol Havalimanı pazartesi günü yaşanan aşırı yoğunluk sonrasında bugün daha kontrollü bir gün geçirileceği vaadinde bulundu. Havalimanı yolcuların akışını ve bekleme sürelerinin yakından takip edileceğini duyurdu.

Avrupa'nın en yoğun havalimanlarından olan Schiphol'da güvenlik personeli eksikliği nedeniyle oluşan uzun kuyruklar yolcuları bezdirecek düzeye çıktı. Pazartesi günü yaşanan yoğunluk nedeniyle Schiphol Havalimanı, havayolu şirketlerinden yerel saat ile 16.00 ile 23.00 saatleri arasındaki tüm uçuşları iptal etmelerini istedi. Yaşanan aşırı yoğunlukta bazı yolcular uçuşlarını kaçırdı.

Schiphol yönetiminin yaptığı uçuş iptali çağrısına Transavia ve KLM karşılık verdi ve bazı uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.

Corendon havayolları ve TUI ise yaptıkları açıklamalarda hiçbir uçuş seferini iptal edilmeyeceğini bildirdi. EasyJet de uçuş iptali yapmayan şirketler arasında yer aldı.

Uygulanan uçuş iptallerine karşı havalimanında yoğunluk yine de çok fazla önlenemedi. Kalabalık nedeniyle, yolcuların bekleme süreleri iki veya üç saate kadar çıktı. Bazı yolcular bunun sonucu olarak uçuşlarını kaçırdı.

Schiphol havalimanının dün yaptığı çağrıda “Haftalardır kaydedilen ilerleme sonrasında Schiphol bu tedbirleri almayı beklemiyordu. Terminaldeki çalışanlar herkesin bugün seyahat etmesini güvence altına almak için olabildiğince yoğun bir biçimde çalışıyor ancak maalesef yolcuların uçaklarını uzun bekleme süreleri nedeniyle kaçırmaları ihtimali var" denildi. Havalimanı, çağrıya uyarak uçuşlarını iptal eden havayolu şirketlerinin zararlarının karşılanacağını açıkladı.

FNV: Nedeni yaz ödeneğinin kesilmesi
Schiphol Havalimanı'nda Nisan ayından bu yana iniş ve kalkışlarda oldukça büyük sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle yaz tatili döneminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle schiphol yönetimi yolcu kotası getirse de alanda yaşanan personel açığının etkileri hala devam ediyor.  Yüzlerce uçuşun iptal olduğu havalimanında uzun kuyruklar rutin hale gelmiş gibi duruyor.

FNV sendikasına göre, şuanda yaşanan personel eksikliğinin nedeni yaz döneminde Schiphol'deki güvenlik görevlilerine verilen ek ödeneğin kesilmesi. Sendika bu ödeneğin kesilmesiyle birlikte çalışanların farklı alanlarda iş aramaya başladığını düşünüyor. 

Schiphol havalimanı ve FNV Sendikası yetkililerinin bugün bir araya gelerek yaşanan sorunları tekrar masaya yatırması bekleniyor.

Sosyal medya hesaplarında Schiphol etiketi:
Pazartesi günü olduğu gibi bu gün de sosyal medya sitesi Twitter üzerinden schiphol etiketiyle paylaşım yapılmaya devam ediyor. 

Paylaşımlardan bazıları şu şekilde:


Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın