Hükümetin akaryakıtta uyguladığı ve ocak ayında 6 aylığına uzattığı, özel tüketim vergisi indirimi 1 Temmuz itibariyle kademeli olarak kaldırılıyor. Bu durum aracının deposunu doldurmak isteyen bir kişi için 6 ila 10 euro daha fazla ödemesi anlamına geliyor.

United Consumers yetkilisi Paul van Selms kabinenin, özellikle vatandaşların giderlerine destek olmak amacıyla, Nisan 2022'de akaryakıttaki ÖTV'ye indirim uyguladığını, Ocak 2023’de 6 aylığına uzattığı indirim süresinin temmuz ayında son bulduğunu belirtti.

Selms “1 Temmuz'da benzine 16,7 sent zam yapılacak. Ayrıca hükümet enflasyon nedeniyle de fiyatlarda düzeltme yapacak. Bu da benzin fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.” dedi. 

Selms önümüzdeki yıl Ocak ayında bir zam daha geleceğini dile getirirken, “Araba kullanmak giderek daha pahalı hale geliyor. Bu şekilde sınıra gelindiğini düşünüyorum. Şimdi insanlar bu zammı yine de kabul edecek ama 2024'te fiyatlar tekrar yükseldiğinde bunu kızgın tepkiler takip edecek. İnsanlar çevre nedeniyle daha fazla ödemek istemiyor.” dedi.

Hükümetin açıkladığı rakamlara göre hesaplandığında, 1 Temmuz'da bir litre benzin 13,8 sent daha pahalı hale gelecek ve benzinin litre fiyatı 2,15 euro'ya doğru yükselecek. Dizel’in litre başına fiyatına 9,9 sent ve LPG ise 3,2 sent zam yapılacak. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş