Geçtiğimiz haftalar içerisinde Hollanda’da akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşandı. Buna karşı Almanya’da 1 Eylülden itibaren akaryakıt fiyatlarına yaz aylarında uygulanan indirime son verildi. Belçika’da ise önümüzdeki aydan itibaren fiyatlar artacak. Bu durum; özellikle sınır bölgelerinde yaşayan araç sahiplerinin alışkanlıklarında da değişikliğe neden olacak.

Bilindiği üzere özellikle Brabant ve Limburg bölgelerinde oturan vatandaşlar, akaryakıt fiyatları daha ucuz olduğu için Belçika veya Almanya’ya seyahat ediyordu. Ancak Almanya’da 1 eylülden itibaren yaz aylarındaki indirimlerin kaldırılması ile fiyatlar Hollanda’dan da pahalı hale gelmeye başladı. 

Geçtiğimiz 3 aylık yaz dönemi içinde Almanya’da benzine 35 sent ve mazota ise 17 sent indirim uygulanmıştı. Ancak bu dönemde küresel olarak akaryakıt fiyatları arttı ve indirim süresinin bitmesiyle benzin ve mazotun fiyatı 2 euronun üstüne çıktı.

Belçika’daki akaryakıt fiyatları şuanda Hollanda’daki fiyatlara göre yaklaşık 10 sent daha ucuz ancak bu durum önümüzdeki aydan itibaren değişiyor. Çünkü 1 Ekimden itibaren akaryakıt vergi indirimi kaldırılıyor. Buna göre yaklaşık 50 litrelik bir benzin deposu şuandakinden yaklaşık 8,75 euro daha pahalıya dolacak.

GlobalPetrolPrices.com sitesinde açıklanan, ülkelerin haftalık akaryakıt fiyatlarına göre 26 eylül itibariyle bir litre benzin Belçika’da 1,814 euro, Almanya’da 1,884 euro ve Hollanda’da 1,945 euroydu. Motorinin litre fiyatı ise Belçika’da 1,946 euro, Almanya’da 2 euro ve Hollanda’da 1,977 euroydu.

Vergi indirimi yılsonuna kadar devam edecek
Haziran ayında Hollanda’da benzinin ortalama satış fiyatı litre fiyatı 2,50 euroyken şuanda yaklaşık  1,80 euroya kadar düştü. Şuanda Hollanda’da bir litre mazot içinde ortalma olarak 1,97 euro ödeniyor. Bunun yanı sıra hükümetin akaryakıta uygulanan vergi indiriminin yılın sonuna kadar devam edeceğini açıklaması da araç sürücülerinin bir nebze olsun rahatlıyacağı anlamına geliyor. Buna göre bir litre benzine 20 sent ve bir litre motorine de 13 sent indirim uygulanmaya devam edilecek.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.