Geçtiğimiz hafta OPEC ve OPEC+ ülkeleri kasım ayından itibaren, petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kısıntı yapılmasına karar verdi. Açıklanan bu karar piyasadaki akaryakıt fiyatının artmasına neden oldu.

Kararın açıklanması ile birlikte petrol şirketleri de özellikle motorin başta olmak üzere akaryakıtın fiyatını artırdı. 

Tüketici örgütü UnitedConsumers rakamlarına göre; bir hafta içinde Hollanda’da motorinin tavsiye edilen satış fiyatı litre başına 8 sent, benzin ise 3 sent zamlandı. 

Bir haftalık bir süre içinde akaryakıt istasyonlarında bir litre mazot için tavsiye edilen ortalama perakende fiyat, 2.083 eurodan Pazar günü 2,155 euroya pazartesi günü ise 2,162 euroya yükseldi. 

Benzinde durum biraz daha ılımlı seyretti. Bir hafta içinde tavsiye edilen litre fiyatı 2,082 eurodan Pazar günü 2,108 euroya ve pazartesi günü 2,112 euroya çıktı.

UnitedConsumers yetkilisi Paul van Selms, Rus petrolünün daha çok motorin için kullanıldığından,  mazottaki fiyat artışının Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaştan kaynaklandığını açıkladı.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.