Polis bugün öğleden sonra; Güney Limburg bölgesi Kerkrade’de ikamet eden ve çarşamba akşamından beri kendisinden haber alınamayan 9 yaşındaki Gino van der Straeten için Amber Alert uyarısı yayınladı.

Çarşamba akşamı saat 19:30 ile 20:30 arasında kaybolan Gino van der Straeten için başlatılan arama çalışmaları, tüm gece devam etti ancak henüz hiçbir sonuç alınamadı. 

Küçük çocuğun hayati tehlike içerisinde olduğu şüphesini taşıyan polis, olayla ilgili bilgisi olan vatandaşlara çağrı yaptı. Aynı zamanda Almanya polisinin de kayıp olayından haberdar edildiği belirtildi.

Akşam saatlerinde kayboldu
Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece saat 00:30 sıralarında yapılan ihbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, küçük çocuğu helikopter ve dronlarla aramaya başladı. Aynı saatlerde bölge sakinlerine Burgernet üzerinden de mesaj gönderildi.

Yapılan uyarılarda Gino’nun en son 19:30 ile 20:30 saatleri arasında Kerkrade’de Hertogenlaan ve Zonstraat arasındaki park alanında görüldüğü aktarıldı.

Gino’nun bir ablası tarafından yapılan açıklamada, Gino anneleri hasta olduğu için son bir haftadır Kerkrade’deki diğer ablasının yanında kalıyordu. 

Polis açıklamasında bölge sakinleri ve tanıklarla görüşüldüğü ayrıca bölgedeki kamara kayıtlarının incelendiği belirtildi. Alman polisinin de Gino’nun kayıp olduğu ile ilgili bilgilendirildiği kaydedildi. 

Gino hakkında bilinen detaylar: 1,30 m. boyunda, sarı saçlı ve mavi gözlü.
Kaybolduğu anda üzerinde olan kıyafetler: Siyah kollu kırmızı Jordan marka bir ceket, açık gri kot pantolon, kırmızı Nike şapka ve beyaz tabanlı yeşil ayakkabılar

Ablasına göre Gino parka yanında kollu bir kaykayla gitti. Siyah renkli kaykayın tutacak yerlerinin kırmızı olduğunu aktardı.

Polis olayla ilgili bilgisi olan veya Gino’yu görenlerin derhal  0800-6070 numaralı telefondan veya politie.nl/ gezocht-en-vermist üzerinden emniyet güçleri ile irtibata geçmesi uyarısında bulundu.

gino-van-der-straeten

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın