Hollanda’da tehlikeli araç kullandığı için CBR’e gönderilen ve kendisinden ehliyetini bırakması veya yeniden imtihana girmesi istenen 75 yaş ve üstü sürücülerin sayısı artıyor. Motorlu Taşıt Sürücü Test Merkezi CBR bu artışın nereden kaynaklandığını bilemiyor. 

Polis kayıtlarına göre; geçtiğimiz yıl bin beş yüzün üzerinde 75 yaş ve üstü sürücü, tehlikeli direksiyon hakimiyeti nedeniyle CBR’e gönderildi. Bu kişiler ehliyetini kaybetmek istemiyorsa, CBR’de maaliyeti 400 euroyu bulan teori ve direksiyon sınavına girmek zorunda. 

CBR verilerine göre 2022 yılında 1436, 2023 yılında da 1589 kişi sınava tabi oldu. Geçen yıl sınava girenlerden altı yüzünün 85 yaş ve üstü olduğu belirtildi. 

Bir CBR sözcüsü uygulanan sürüş testlerinin sayısındaki artışa ilişkin doğrudan bir açıklaması olmadığını belirtirken, "Bu kişiler, polise trafikte 'kontrollü' olmadıkları izlenimini veren insanlar.” açıklamasını yaptı.

Polis tarafından yeniden imtihana girmeye zorlanan sürücüler ise bu durumun yaşa göre ayrımcılık olduğunu belirtiyor.

Son alınan veriler Hollanda nüfusunun giderek yaşlandığını gösteriyor. Yaklaşık dört yıl önce nüfusun yüzde 13'ü 65 yaşın üzerindeydi, şimdi ise bu oran yüzde 20'nin üzerinde.

Hollanda’da 1 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan kazada sürücüye kamu hizmeti cezası Hollanda’da 1 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan kazada sürücüye kamu hizmeti cezası

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.