Yaklaşık 6 yıl önce, yedi aylık bebeğini öldürmekle suçlanan baba, 2020 yılında verilen cezaya itiraz ederek temyiz mahkemesine başvurdu. Davaya bakan temyiz mahkemesi babanın 7 yıl 6 aylık cezasını 7 yıla indirdi ve psikolojik tedavi (tbs) cezasını ise zorunlu hale getirdi. 

Davaya konu olan olay 18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşti. Annenin alışverişe gittiği bir zamanda baba bebekle birlikte evde yalnızdı. Anne eve döndüğünde, oğlunun zorlukla nefes aldığını fark etti. Baba, gecenin ilerleyen saatlerinde bebeğin nefes alışı kesildiği için acil numarayı aradı. Küçük çocuk, kritik bir durumda hastaneye kaldırıldı ve bir gün sonra hayatını kaybetti.

Bebeğin “sarsılmış bebek sendromu” nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi. Babanın bebeği darp ettiği rapor edildi. Bunun üzerinde 30 yaşındaki baba tutuklandı.

Hafif zihinsel engelli ebeveynler, bir gençlik bakım kurumu olan William Schrikker Grubu tarafından destekleniyordu. Ayrıca uyuşturucu kullanıyorlardı.

Ocak 2020 tarihinde görülen ilk davada hakim adamın 7,5 yıl hapis cezası almasına karar verdi. Sanık bu cezaya itiraz ederek temyize başvurdu. Aynı davada savcılık da zorunlu tbs cezası için temyize gitti.

Temyiz mahkemesi babanın bebeğin “sarsılmış bebek sendromu” nedeniyle ölümünden sorumlu olduğuna ve adamın psikolojik bir incelemeye katılmayı reddetmesine rağmen zorunlu tbs cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkemeye göre adamın gelişiminde eksiklikler ve zihinsel bozukluklar bulunmakta.

Mahkemede, adamın daha önce de şiddet suçundan mahkum edildiği kaydedildi ve suçunu tekrarlama riskinin yüksek olduğu belirtildi. Bebeğin vücudunda oluşan morluklar nedeniyle bir kez evden alındığı da aktarıldı.

Temyiz mahkemesi, davanın uzun sürmesini dikkate alarak, talep edilen cezadan altı ay daha kısa bir süre hapis cezası verdi. Bunun yanı sıra sanığın 25.000 euro tazminat ödemesine karar verdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş