Ağustos ayı sonunda Nieuw-Beijerland’da köy sakinlerinin mangal partisi verdiği sırada yoldan çıkarak kalabalığın arasına dalan ve 6 kişinin ölümüne neden olan, İspanya asıllı tır şoförünün kanında kokain tespit edildi.

Den Haag mahkemesine göre, 46 yaşındaki şoför, çok büyük ihtimalle aralarında kokainin de bulunduğu bir takım uyuşturucu madde kullandı ve daha sonra direksiyon başına geçerek yola çıktı.

Mahkeme açıklamasında; sürücünün tutuklu yargılanmasına gerek olmadığı ancak özel koşullar altında şartlı olarak serbest bırakıldığına vurgu yapıldı. Şoförün herhangi bir motorlu araç kullanmasına izin verilmiyor, ayrıca dava ile ilgili işbirliği içinde olmaya devam etmesi ve ceza davasının önemli tüm oturumlarında hazır bulunması gerekiyor.

Savcılık ise mahkemenin zanlıyı “daha uzun süre gözaltında tutulması, soruşturma için önemli değil” gerekçesi ile serbest bırakmasına itiraz etti ancak şüphelinin özel şartlara uyması halinde mutabık kalınacağını belirtti.

Ağustos ayı sonunda köy halkının mangal partisi verdiği bir sırada Zuidzijdsedijk yolunda meydana gelen feci olayda, biri sekiz aylık hamile 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.