Kraliyet Askeri Polisi, insan kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma kapsamında Salı günü Twente'de beş kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin Hollanda'dan faaliyet gösteren Suriyeli bir insan kaçakçılığı ağına dahil olduklarından şüpheleniliyor.

Hengelo ve Enschede ikamet ettiği belirtilen otuzlu ve kırklı yaşlardaki beş kişinin evleri ve iş yerlerine de baskın düzenlendi.

Askeri polise göre, düzinelerce insan, aşağılayıcı koşullar altında, bu şebeke aracılığıyla Suriye'den Avrupa'ya kaçırıldı. Avrupa'ya kaçırılan kişilerin kişi başına 25,000 euro'ya varan meblağlar ödedikleri belirtiliyor. 

Askeri polis, birkaç ay önce sınır bölgesinde Mobil Güvenlik Gözetleme tarafından yapılan bir kontrol sırasında bir kişinin yakalanması sonucu bu şebekeyle karşılaştı. 

Salı günkü tutuklamalarda yaklaşık 100 jandarma görev aldı. Polis de onlara destek verdi. Askeri polis başka tutuklamaların da olabileceği duyurusunda bulundu.

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş