Şubat ayından bu yana 112 acil çağrı merkezini gereksiz yere arayarak meşgul eden 57 yaşındaki kadın gözaltına alındı.

Polis, Velp köyünde oturan kadının her arayışında sim kartı olmayan bir telefon kullandığını ve bu nedenle yerinin tespit edilmesinin zorlaştığını belirtti. Kadının şubat ayından bu yana 3 binin üzerinde arama yaptığı, başlatılan polis araştırmasıyla kadının hangi bölgeden aradığının tespit edildiği fakat adresinin saptanamadığı öğrenildi.

Kadın Perşembe günü sabah saatlerinde muhtemelen yanlışlıkla, normal bir telefonla aradığında yakayı ele verdi. Acil servis operatörünün dikkatli davranması kadının yakalanmasına vesile oldu.

Bu sayede kadının adresini tespit eden polis, belirlenen adrese giderek gözaltına aldı. Omroep Gelderland haber sitesinde yer alan haberde, kadının birkaç kez arama yaptığını itiraf ettiği ve kullandığı telefona el konulduğu belirtildi.

Kadının neden acil hattını bu kadar sık aradığı henüz netlik kazanmadı ancak polis kadının psikolojik yardıma ihtiyacı olabileceği üzerinde duruyor.

Polis tarafından yapılan açıklamada, 112 acil servis numarasının gereksiz yere aranmasının hem polis teşkilatına hem de diğer ilk yardım ekiplerine çok zaman kaybettirdiği ve bu eylemin bir suç olduğu vurgulandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş