Hollanda’da tütün ürünleri 2024'ten itibaren süpermarketlerde satışı yasaklanacak. Sigara ve diğer tütün ürünleri sadece benzin istasyonlarında ve tütün ürünleri satan dükkanlarda satılabileceği bildirildi.

Önerge Sağlık Bakanlığı Musteşarı Blokhuis tarafından meclise sunuldu. Önergenin daha önce yapılan anlaşmanın detayları olduğu belirtilirken, kararın yarın bakanlar kurulu tarafından onaylanacağı açıklandı.

Hollanda'da bir süre önce marketlerde sigaraların tüketicilerin göremeyeceği kapalı bölümlerde tutulması kararı alınmış ve üniversiteler de dahil okul bahçelerinde sigara içilmesi yasaklanmıştı.

Hedef yüzde 5

Hollanda hükümeti, sigara içenlerin sayısını azaltarak, ülkede en yaygın görülen kanser türü olan akciğer kanseri ile mücadele etmek istiyor.

Hollanda, 2040 yılında sigara içenlerin oranını yüzde 5'e indirmeyi hedefliyor.

Resmi verilere göre, alınan önlemler kapsamında son 5 yılda sigara içen yetişkinlerin oranı yüzde 25,7'den yüzde 21,7'ye geriledi.

Gençler arasında ise bu oran yüzde 25'den yüzde 15'e düştü.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU