Su Kurulları Birliği ülkenin daha yaşanabilir olmasını sağlamak için su vergisine (Waterschapbelasting) zam yapılacağını açıkladı. Birlik açıklamasında ev sahibi ailelerin ödeyeceği vergi miktarının ortalama 50 euro, tek başına yaşayan, bekar kiracıların vergisinin ise ortalama 20 euro artacağı belirtildi.

Birlik “Hollanda'yı gelecek nesiller için yaşanabilir kılmak” amacıyla daha fazla yatırım yapılması gerektiğini bu nedenle vergi miktarının artırıldığını kaydetti.

Su vergisi ne kadar artacak?
Ev sahibi çiftler için;
WOZ değeri 250.000 euroluk bir ev için, ortalama 371 euro olan su vergisi, 416 euroya çıkacak. 
WOZ değeri 325.000 euroluk bir ev için, ortalama 392 euro olan su vergisi, 441 euro'ya yükselecek. 
WOZ değeri 400.000 euroluk bir ev için, ortalama 413 euro olan su vergisi, 465 euro'ya çıkacak.

Tek başına yaşayan bir kiracının bu yıl ortalama 168 euro olan su vergisi miktarı, 2024'te 188 euro'ya yükselecek.

Bölgeye bağlı olarak
Su vergilerinin ne kadar olacağı, bir su kurulundan diğerine değişiyor ve büyük ölçüde faaliyet gösterdikleri alana bağlı olarak hesaplanıyor.

Rakımın düşük ya da yüksek olması, kentsel ya da kırsal alanlar, hassas doğanın varlığı ve bentlerin çok ya da az olması gibi faktörler, maliyetleri ve dolayısıyla vergilendirme düzeyini de etkiliyor.

1 Mart 2024
Su Kurulları Birliği’nin 2024 yılı vergi artışlarına ilişkin hesaplamaları, şu anda 21 su kurulunun yönetim kurullarında görüşülmekte olan oran tekliflerine dayanmakta.

Bu teklifler önümüzdeki haftalarda karara bağlanacak ve alınan sonuç itibariyle vatandaşlara 1 mart 2024 tarihinden itibaren ödeyecekleri miktarı belirten mektuplar gönderilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş