İçme suyu şirketi Vitens önümüzdeki yıl musluk suyu ücretine zam yapılacağını açıkladı. Ortalama bir hane için içme suyu tarifesi aylık 15.10 euro'dan 16.69 euro'ya çıkacak. Aylık ücretlerde yaklaşık 1.60 euro'luk bir artış olacak.

Vitens açıklamasında, bu zammın enflasyon ve artan maliyetlerden kaynaklandığını bildirdi. Su bağlantısı için ödenen sabit ücretin mümkün olduğunca düşük tutulacağı ve yıllık olarak 55 sent artacağı belirtildi.

Vitens, İklim değişikliği, ekonomik büyüme ve yeni konutlar nedeniyle suya daha fazla talep olacağını bu nedenle önümüzdeki yıllarda yeterli ve temiz içme suyu sağlamanın oldukça zor olacağını söylüyor.

Vitens tarafından açıklanan tarifeler bu yılın vergilerini içeriyor. Aralık ayı ortasında Maliye Bakanlığının 2024 yılı için musluk suyu vergisi (BOL) oranını belirlemesi bekleniyor.

Hollanda'nın en büyüğü
Vitens, 5.9 milyon müşterisiyle Hollanda'nın en büyük içme suyu şirketi. Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht ve Overijssel eyaletlerinde içme suyu tedariği sağlamakta.

Hollanda’da diğer su tedarikçileri de zam açıklamalarında bulundu. Waterleidingmaatschappij Drenthe'de ortalama su tüketimi 100 metreküp olan bir aile önümüzdeki yıl, bu yıla kıyasla neredeyse 2 euroluk bir artışla, ayda 20 euronun biraz üzerinde ödeme yapacak.

Ortalama tüketimi yaklaşık 13 euro olan Waterbedrijf Groningen müşterileri ise ayda yaklaşık 14 euro ödeyecek. 

Önümüzdeki haftalarda diğer su şirketleri de tarifelerini açıklayacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.