2024 yılı ile birlikte trafik cezaları da yüzde 10 oranında arttı. 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren yeni zamlı tarifeye göre direksiyon başında eline telefonunu alan sürücüye 420 euro ceza kesiliyor. Bu ihlali yapan motosiklet sürücülerine 290 euro, bisiklet sürücülerine ise 160 euro para cezası ile karşılaşacak. 

Bu tür trafik ihlallerinin dışında, şehir içinde ve dışında belirlenen hız sınırını geçen sürücülerin ödeyeceği ceza miktarları da arttı. 

Hız sınırını geçenlere verilecek ceza miktarları
2024 yılında şehir içinde veya dışında ve otobanlarda belirlenen hız sınırını geçen sürücülere verilecek ceza miktarları şu şekilde: 

WhatsApp Görsel 2024-01-08 saat 18.28.57_5c837f6c

  • Eğik çizgi (/), normal koşullar altında ve yol çalışmaları sırasında verilen trafik cezalarını göstermekte.
  • Tire (-) ile gösterilen trafik ihlalleri ise miktarının savcı tarafından belirlenecek olan cezaları işaret etmekte.

Bu yıl hız sınırı cezalarının dışında kalan ve 120 euro ile 500 euro arasında değişen miktarlarda, kesilen cezaların neler olduğunu görmek için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Nationale Ombudsman

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.