Geçtiğimiz yıl bisiklet sürerken telefonla konuştuğu için ceza kesilen sürücülerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 16 artış gösterdi. Adalet ve Güvenlik Bakanlığı sonucun dikkat çekici olduğunu belirtti. Elinde telefonla bisiklet sürerken yakalanan bir sürücüye 140 euro para cezası kesiliyor. Bunun yanı sıra aracını park yasağı olan yerlere park edenlerin sayısı da arttı.

2022’de yanlış park ettiği için ceza alan sürücülerin sayısı bir önceki yıla göre 60 binden fazla arttı.

Elde edilen verilere göre 2022'de toplamda 8,1 milyondan fazla trafik ihlali tespit edildi. Başka bir değişle 2021 yılına göre kesilen trafik cezası sayısı yüzde 1,6 artış gösterdi. 

Geçtiğimiz yıl en fazla kesilen trafik cezalarının içinde hız ihlalleri geldi. Toplam 6,5 milyon ceza kesildi. 

Hollanda’da yaptıkları trafik ihlali nedeniyle ceza alan yabancıların sayısında da artış görüldü. Bakanlık verilerine göre, yabancılara kesilen ceza sayısı 874 bini geçti. Bu artışın muhtemelen korona döneminin sona ermesi ve ülkeyi daha fazla insanın ziyaret etmesinden kaynaklandığı belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.