Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren, özel ve sosyal konut kira fiyatlarının 2021 Temmuz ayı itibariyle en fazla yüzde 2.4 oranında artırılabileceğini açıkladı.  Bakan Ollongren, sosyal konutlarda yaşayan ve yıllık gelirleri brüt 44.655 Euro'yu aşanlar için ise en fazla yüzde 5.4 kira artışı yapılabileceğini ifade etti.

Özel konut kiracısı ile ev sahibi arasındaki kira sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece özel sektör için azami kira artışı yoktu. Özel sektörde de ilk kez azami kira artışı uygulaması gündeme gelirken, Bakan Ollongren azami değeri düzenleyen bir tasarı üzerinde çalıştığını ve yakın zamanda meclise sunacağını açıkladı. 

Azami kira artışı, kiralık evlerde şu an oturanlar için geçerli olurken, kiracının değişmesi durumunda ise kira artışının kat kat daha yüksek uygulandığı biliniyor.  Merkez İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre, taşınma sonrası kira fiyatları bu yıl ortalama yüzde 10 artarken, 2019 yılında ise yüzde 8.2 oranında artmıştı. 

Hollanda'da bulunan konutların yüzde 42'si kiralık evlerden oluşurken, kiralık evlerin yüzde 70'i ise ev bürolarına bağlı olarak kiralama hizmeti veriyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU