Alphem aan de Rijn belediyesine bağlı Hazerswoude-Rijndijk köyünde ikamet eden 14 yaşındaki Esmee'yi öldürdüğü ve suiistimal ettiği iddiası ile tutuklanan 33 yaşındaki jimnastik hocası Olivier van de G.’nin cezası kesinleşti.

Den Haag mahkemesince yapılan açıklamada, Van der G.’ye 12 yıl hapis ve zorunlu tbs (Adli pisikiyatri) cezası verildi.  

Hakim, Van de G.’ye “Önünde tüm bir hayatı olan bir kızın hayatını korkunç bir şekilde sona erdirdiniz. Size güvenmişti ve neredeyse her gün sizin evinizdeydi. Siz (Esmee’yi kastederek) yaklaşık 18 yaş daha büyüksünüz ve yasa dışılığın tamamen farkındaydınız” şeklinde ifade kullandı.

Mahkeme açıklamasına göre Van der G. “adam öldürmek, cesedi farklı bir adrese taşımak, zina ve çocuk pornografisi bulundurmaktan” suçlu bulundu. Zanlının Esmee’yi kasten öldürdüğüne dair bir ipucuna rastlanmadığı belirtilen açıklamada, “kasten ve planlı adam öldürmek” suçundan beraat ettiği aktarıldı.

Pieter Baan Merkezi'nden araştırmacılar, zanlının kişilik bozukluğuna sahip olduğunu ve ergenlik çağındaki kızlara karşı cinsel bir tercihi olduğunu belirledi. Ayrıca uzmanların tavsiyesi zanlının bu suçları tekrar işleme potansiyelinin olduğu üzerinde.

Bu değerlendirmeleri de dikkate alan Den Haag mahkemesi hakimi Van de G.’nin zorunlu olarak adli psikiyatri kliniğinde tedavi görmesine hükmetti. Hakim bu kararını “Tedavi olmadan topluma dönmenize izin vermek, sorumsuzluktur.” şeklinde açıkladı.

Mahkemenin zoruyla hakim karşısına çıkartılan Van de G. ayrıca, Esmee’nin annesine 34.668 euro ve babasına da 20.845 euro tazminat ödemek zorunda. 

Savcılık van de G. için 14 yıl hapis, zorunlu tbs ve 5 yıl meslek yasağı isteminde bulunmuştu. Ancak hakim bu isteği kabul etmedi.

Esme cinayeti
30 aralık 2021 gecesi Leiden'e yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki bir köy olan Hazerswoude-Rijndijk’ta ikamet eden 14 yaşındaki Esmee polise kayıp olarak bildirildi. Genç kızın cansız bedeni 31 Aralık 2021 günü Leiden Melchior Treublaan'daki bir oyun parkında, bir grup sporcu tarafından bulundu. Genç kıza ait bisiklet ise birkaç gün sonra şehrin diğer ucundaki Van Riebeeckhof'ta bulundu. 

Polis 2 Ocak 2022 tarihinde genç kızın öldürülmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı ve aynı gün jimnastik hocası Olivier van de G. gözaltına alındı.  

Savcılık açıklamasına göre; Olivier van der G. ve Esmee bir yıldan fazla süredir birbirini tanıyordu. Genç kızın gittiği spor okulunda jimnastik öğretmeni olarak çalışan van der G. aynı zamanda kişisel antrenörlüğünü de yapıyordu. Savunmasız ve o zamanlar sadece 12 yaşında olan Esmee ile Van de G., bir okul kampında tanıştı. Daha sonra adam onu sosyal medyadan da ekledi. Temasları giderek daha yoğun hale geldi

Söz konusu gece Esmee, Van de G'yi ziyaret etti. İkili arasında tartışma çıktı ve evin koridorunda  Esmee ayak bileğini vurduğu için sinirlendi. Van de G. ise genç kızı sakinleştirmeye çalıştı. O sırada genç kızı yere doğru ittiren Van de G. aynı zamanda kızın üstüne oturdu. Bir müddet sonra ise kızın nefes almadığını fark ederek öldüğünü anladı.

Van de G. yakalandıktan aylar sonra 30 Aralık günü Esmee’nin kendisine geldiğini, ikili arasında çıkan bir tartışmada genç kızı öldürmüş olabileceğini belirtti ama olanları hatırlamadığını söyledi.
©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.