Enschede’de bulunan HDV Anadolu ve HDV Selimiye camilerinin ortak projesi olarak yapılması planlanan ve aynı zamanda Türk Kültür Merkezi vasfında olacak bina projesine 12 yıl aradan sonra onay verildi. Danıştay (Raad van State) Kuipersdijk’da inşa edilmek istenen bina projesini onayladı. 

Yeni cami ve kültürel merkez projesi geçtiğimiz yıllar içerisinde hem belediye meclisinde hem de çevre sakinleri arasında birçok tartışmalara neden oldu. Her iki cami cemaatine hizmet sunmak amacı ile inşa edilecek cami projesi bölge sakinleri tarafından yargıya taşındı. 

Danıştay tarafından 11 Ekim 2023 tarihinde verilen son kararda, Kuipersdijk ve Wethouder Bevers sokaklarının kesiştiği alanda inşa edilecek “Moskee Kuipersdijk 2020” projesine onay verildiği belirtildi. 

Yapılacak Kültür merkezinin büyük bölümü ibadet alanı olarak kullanılacak ve HDV Anadolu ve HDV Selimiye camilerinin cemaatine hizmet verecek. Bina içerisinde bir ofis ve küçük bir dükkan bulunacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş