Hem koalisyon ortaklarından hem de muhalefetten toplam on siyasi parti hükümete yönelik yayınladığı ortak basın bildirisinde "İran'a yaptırım" uygulanması çağrısında bulundu.

De Volkskrant gazetesinde yayınlanan bildiride, Hollanda hükümetinden "protestocuları desteklemesi" ve "Devrim Muhafızlarını terör listesine alması" istendi.

Sophie Hermans (VVD), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Attje Kuiken (PvdA), Jan Paternotte (D66), Lilian Marijnissen (SP), Pieter Heerma (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Jesse Klaver (GroenLinks), Farid Azarkan (Denk) ve Joost Eerdmans (JA21) tarafından hazırlanan bildiride, “protestolara müdahalesi ve insan hakları ihlalleri” sebebiyle İran'a yaptırım uygulanması gerektiği vurgulandı.

Bildiride "İran insan haklarını dikkate almıyor." ve "Ülkemizdeki İranlılar rejim tarafından tehdit ediliyor." İfadelerine yer verilirken, "İran evrensel insan hakları prensiplerine aykırı hareket ediyor ve askeri faaliyetleriyle uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor." denildi.

Bildiride hem Hollanda'dan hem de AB'den İran’a daha fazla baskı kurması talebinde bulunuldu.

“ABD'nin yaptığı gibi, AB'nin de rejimin bel kemiği olan Devrim Muhafızlarını terör listesine alması gerekir." ifadesine yer verilen bildiride, bunun için Hollanda'nın AB kurumlarına teklifte bulunabileceği belirtildi.

Bildiride; Rus oligarklara yapıldığı gibi İran rejiminin desteklediği kişilere de bireysel yaptırım yapılabileceğine işaret edilirken, yaptırımların etkili olması adına "İran'ın yaptırımları delmemesi için yardım eden ülkelere de odaklanmalıyız." ifadesine yer verildi.

Bildiride başta ABD olmak üzere, diğer Batılı ülkelerle birlikte hareket edilerek İran yönetimine daha fazla diplomatik baskı uygulanması gerektiği çağrısı yapıldı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Olay yeri video görüntüleri - Screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.