Yürürlükte olan ek ödenek ve sosyal yardımlarla ilgili kuralların, birbirine ters düşmesi yaklaşık 10 bin kişilik bir grubun sosyal ödenek sınırının altında yaşamasına neden oldu. Hükümet bu konuda çözüm bulamıyor.

NRC gazetesinde yer alan bir haberde; hükümetin ödenek ve yardımlarla ilgili kurallarda yaptığı bir hata nedeniyle 5 bin kişinin sosyal gelir düzeyinin altında yaşadığı belirtildi. Ancak Bakan Schouten’ın Meclise gönderdiği bir açıklama yazısında bu kişilerin sayının düşünülenin iki katı, yani 10 bin kişi olduğu ortaya çıktı.

Gazetenin haberine göre yapılan yanlış özellikle; birinin çalışmadığı diğerinin ise ödenek aldığı veya düşük maaşla çalıştığı, birlikte yaşayan çiftleri etkiliyor. 

Çiftler kısır döngü içinde kaldı!
Hane geliri asgari gelirin altında kalan bu çiftler, geçinmek için belediyeden alacakları yardıma muhtaç oldu. Ancak bu durumda da farklı kurallar vatandaşın aleyhine işlemeye başladı. Belediyeden alınan ek ödenek çiftlerin gelirini yüksek gösterdi. Bu nedenle çiftler ellerine geçen gelirin bir kısmını geri ödemek zorunda bırakıldı. 

Bir kısır döngünün içine giren bu vatandaşlar daha fazla borç batağına battı ve daha fazla yoksullaştı.

Aslında bu sorun yeni yaşanmıyor ve daha önce de Ulusal Ombudsman tarafından dile getirildi, ancak hükümet, yapılacak değişiklikle daha büyük bir grubun etkileneceğini belirterek bu soruna çözüm bulamıyor.

Bakan Schouten ise sorunun, en azından etkilenen grubun bir kısmı için, belediyeler aracılığıyla vergiden muaf yapılacak yardımlarla çözülebileceğine inanıyor. Ancak böyle bir çözümün tüm mağdurlara fayda sağlamayacağı düşünülüyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Ferdinand Herndler - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.