Den Haag’da yaşayan 49 yaşındaki bir adam, 2020'nin sonlarında Hendrik-Ido-Ambacht yakınlarında A16 otoyolunda meydana gelen ve bir yaşındaki bir bebeğin ölümüne neden olan kazadan sorumlu bulunduğu için 180 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.

Kazanın olduğu 9 Kasım 2020 günü akşamüzeri Noord Brabant'taki bir otomobil firmasından bir minibüs satın alan adam, eve dönüş yolunda sol şeritte ilerlerken aracın motorunda arıza meydana geldi. İki dakika içinde aracın hızı saatte 100 kilometreden 6 kilometreye düştü, ancak adam, aracı acil durum şeridine çekmek yerine satıcıyı aramayı tercih etti. Bu sırada, arkadan gelen ve içinde 15 aylık Joel ile babasının bulunduğu bir araç, neredeyse durmakta olan minibüse arkadan çarptı. Joel, kaza sonucu aldığı ağır yaralar nedeniyle hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili görülen duruşmada savcılık, sürücü için altı ay hapis cezası talep etti. Ancak mahkeme, sürücünün yeni aldığı aracın arızalı olduğunu bilemeyeceğini ve aracın yeterince sağlam olduğunu varsayarak hareket ettiğini belirtti.

Yargıç, sürücünün hız düştüğünde aracı en sağ şeride çekmek için yeterli zamanı olduğunu da ifade etti.

Yeniden yapılan incelemede, minibüsün bir dizi teknik problem nedeniyle trafiğe çıkmasının uygun olmadığı tespit edildi. Buna rağmen, aracı muayene eden müfettiş hakkında cezai işlem uygulanmadı.

Mahkeme, aracın durmasına kötü denetimin direkt neden olduğuna dair yeterli delil olmadığını açıkladı. Minibüsü satan şahıs ise daha sonra yargılanacak.

İki hafta önceki duruşmada, sürücü şerit değiştirmek için zamanının olmadığını savundu ve "Motor arızalandı, şoka girdim ve yapabileceğim bir şey yoktu. Direksiyon sıkışmıştı, acil durum şeridine geçemedim" şeklinde konuştu. Ancak yargıç bu savunmayı kabul etmedi ve sürücüye 180 saat kamu hizmeti, ertelenmiş üç ay hapis cezası ve bir yıl süreyle araç kullanma yasağı verdi.
©Sonhaber.eu

Şiddetli yağış Belçika ve Almanya'da sel ve su baskınlarına neden oldu Şiddetli yağış Belçika ve Almanya'da sel ve su baskınlarına neden oldu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.