Önümüzdeki yılın başından itibaren alkolsüz içecekler üzerindeki tüketim vergisi artıyor. Buna karşı  maden suyundaki tüketim vergisi kaldırılıyor. Tüketim vergisindeki artış sadece kola ve meyve suyu gibi içeceklerin fiyatını değil, aynı zamanda süte alternatif olarak kullanılan bitkisel bazlı örneğin yulaf sütü, badem sütü gibi içeceklerin fiyatlarını da litre başına ortalama 26 sent artıracak.

Rijksoverheid sitesinde yer alan bilgiye göre önümüzdeki yıldan itibaren limonata (şurup dahil), meyve suları, sebze suları, alkolsüz bira, %0,5 veya daha az alkol içeren düşük alkollü bira, maksimum %1,2 alkol içeren diğer içeceklerin 100 litresinin fiyatı 17,30 eurodan 26,13 euroya çıkacak. 

Pratikte bu, yakında bir kutu meşrubattan (0.25 litre) 6.5 sent tüketim vergisi alınacağı anlamına geliyor.
Hükümetin alkolsüz içeceklerde uygulayacağı ve halk arasında “limonata vergisi” olarak adlandırılan tüketim vergisinin amacı insanları daha sağlıklı seçimler yapmaya yönlendirmek. Bunun yanında devlet kasasına vergiden gelecek geliri artırmak. Yeni tüketim vergisi ile birlikte devlet kasasına 300 milyon euro gelir elde edileceği belirtilmekte.

Geçici hükümet vergi miktarının bir üründeki şeker miktarına göre belirlendiği 'akıllı' bir şeker vergisi üzerinde de bir araştırma yapmıştı. Ancak bu verginin uygulamaya konulup konulmayacağı yeni kabine tarafından kararlaştırılacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.