Rijnmond gazetesinde yer alan habere göre dün öğle saatlerinde Schiedam'ın yakınında Harreweg'deki çayırlık alanda 2,5 metre uzunluğunda bir piton yılanı bulundu. 

Bir grup yürüyüşçü tarafından çimenlerin içinde fark edilen pitonu gören vatandaşlar, hayvan ambulansını arayarak yardım istedi.

Zuid-Holland Zuid Hayvan ambulansı koordinatörü Iris van Zeijl gazeteye yaptığı açıklamada, olay yerine geldiklerinde bir grup kişinin yılanın çevresinde toplandığını, hatta bir kadının yılanı kuyruğundan tutarak, kaçmasını engellemek için açık alana çektiğini gördüklerini dile getirdi. 

Yılanın güçlükle yakalanıp merkeze getirildiğini belirten Van Zeijl, daha sonra hayvanın sürüngen barınağına teslim edildiğini aktardı. 

Van Zeijl yılanın muhtemelen uzun süre açık alanda kaldığı için soluk almakta zorlandığını ancak sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, sahibi tarafından çayırlık alana bırakılma olasılığının veya yaşadığı alandan kaçmış olma ihtimalinin düşünüldüğünü aktardı.

Yılanın 14 gün boyunca barınakta müşahede altında kalacağı ve o sırada sahibinin araştırılacağı belirtildi.

Van Zeijl tarafından fotoğraflanan piton:

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın