Utrecht Güvenlik Bölgesi yetkililerince yapılan açıklamaya göre bugün sabah saatlerinde Bilthoven’da bulunan bir binada meydana gelen gaz kaçağı nedeniyle ardı ardına patlama gerçekleşti.

Patlama neticesinde birleşik nizamdaki binanın bir bölümü tamamen çöktü. Dört itfaiyecinin yaralandığı, olayda ölen olmadığı aktarıldı. Utrecht Güvenlik Bölgesi sözcüsü, binaların zamanında boşaltıldığını ve başka yaralı olmasını beklemediklerini aktardı.

Yetkililerce aktarılan bilgiye göre; sabah 09:40 sularında 8 bina gaz kaçağı nedeniyle boşaltıldı. Bir müddet sonra itfaiye, gaz kaçağını artması nedeniyle bir binayı daha tahliye etti. Saat 10:45’de küçük bir patlama yaşandı. Bu patlamada yaralanan olmadı. Fakat saat 11:15 civarında arka arkaya iki şiddetli patlama gerçekleşti. 

Bölgeden haberler veren De Bilt & Bilthoven adlı sosyal medya hesabından yayınlanan görüntülerde de Weegschaal adresindeki binanın tamamen çöktüğü görülmekte.

Yaşanan patlama sonrası kaç kişinin yaralandığı veya yaralıların durumu hususunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın