Dışişleri Bakanlığı Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, bazı ülkeler için seyahat tavsiyelerinde değişiklik yaptı. Bu değişikliklerin içinde Türkiye’ye gidecekler için de önemli bir nokta yer almakta.

Dışişleri Bakanlığınca açıklanan uyarıda aralarında Türkiye’nin de olduğu 12 ülke “çok yüksek riskli bölge” statüsüne alındığı kaydedildi.  

Yeni değişikliğe göre; Türkiye’den Hollanda’ya dönen bir kişi 10 gün karantinaya girmek zorunda kalacak. Dönüşlerinden en az yedi gün önce destekleyici 3. doz aşısını olanlar ve 12 yaş altındaki çocuklar uygulamadan muaf tutulacak.

Türkiye’nin dışında mecburi karantina uygulamasına dahil olan diğer ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Arnavutluk, Bolivya, Bosna-Hersek, Kosta Rika, Guyana, Lübnan, Kuzey Makedonya, Panama, Sırbistan, Surinam ve Tunus.

Çok yüksek riskli bölgelerden Hollanda’ya gelen yolcular, bir enfeksiyondan kurtulmuş veya aşılanmış olsalar bile, ancak destekleyici 3. doz aşıyı (zamanında) yaptırmamışlarsa on gün boyunca karantinaya girmek zorunda. Ancak karantinanın beşinci günü GGD'de yaptırılacak testin sonucu negatif çıkması halinde karantina sonlandırılabiliyor.

Bunun yanı sıra, Türkiye’den gelecek yolculardan istenen, negatif sonuçlu ‘son 24 saatte yaptırılan hızlı antijen’ veya ‘son 48 saatte yaptırılan PCR’ testlerinin Hollanda’ya varışta ibraz edilmesi kuralı halen geçerli. 

Bakanlık Türkiye'ye kesinlikle gerekli olan durumlarda gidilmesi tavsiyesin, turistik seyahatlerin gerekli olmadığı uyarısını da yineledi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın