Hollanda’nın Zwolle kentinde yaklaşık iki hafta önce bir McDonald’s restoranında Ali ve Hüseyin Torunlar kardeşleri öldürmekten gözaltına alınan, 32 yaşındaki Türk zanlının tutukluluk süresi uzatıldı.

Bugün Zwolle mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan zanlı için hakim 'şüphelinin daha uzun süre gözaltında tutmak için yeterli neden olduğuna'  hükmetti ve zanlının tutukluluk süresinin 90 gün uzatılmasına karar verdi.

Zanlı halen tam kısıtlamada tutuluyor, yani sadece avukatıyla görüşmesine izin veriliyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen silahlı saldırıda, 30 mart günü akşamüzeri ve restoranın kalabalık olduğu bir saatte restorana giren zanlı, 57 yaşındaki Ali ve 62 yaşındaki Hüseyin Torunlar kardeşleri  kurşun yağmuruna tutmuştu. 

İki kardeş olay yerinde vefat ederken, kaçan zanlı yine aynı gün akşam saatlerinde Deventer polis karakoluna giderek teslim oldu.

Savcılık Torunlar kardeşlerin öldürülmesinde başka fail veya failler olup olmadığını henüz açıklamadı. Savcılığın tüm şüphelerinin yakalanan 32 yaşındaki Türk üzerinde toplandığı tahmin ediliyor.

Davanın ilk duruşması 90 gün içinde görülecek. Mahkeme, henüz kesin bir tarih açıklamadı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın