Bugün Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yayınlanan geçici Nisan ayı enflasyon oranlarına göre, ürün ve hizmetler için ödenen miktarlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 arttı. CBS esas Nisan ayı enflasyon oranını 10 Mayıs’ta açıklayacak.

Nisan ayı enflasyon oranının bu kadar yüksek çıkması aslında beklenen bir durum. Özellikle enerji faturaları ve akaryakıt fiyatlarının son aylarda yükselme trendinde olması, aynı şekilde Nisan ayında da kendini hissettirdi.  

Geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında sadece enerji ve akaryakıt fiyatları değil aynı zamanda süpermarket ürünleri ve restoran, cafe gibi sektörlerde de fiyat artışı yaşanmakta. CBS’e göre bu yükselişin nedenleri arasında Ukrayna'daki savaş, artan hammadde fiyatları ve malzeme ve personel sıkıntısı gelmekte.

Yılın başından bu yana bakıldığında da bu yükseliş görülmekte: Bir yıl önceye göre Ocak enflasyonu yüzde 7 ve mart enflasyonu da yüzde 11,7 arttı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın