Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ocak ayı yıllık enflasyon verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'de aralık ayında yüzde 5,3 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 5,6'ya çıktı. Euro Bölgesi'nde de aralıkta yüzde 5 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 5,1 olarak belirlendi.

Bu ay başında Merkezi İstatistik Bürosu (Centraal Bureau voor de Statistiek - CBS), ocak ayına ilişkin enflasyon değerini yüzde 6,4 olarak açıklamıştı. Ancak Eurostat'a göre Hollanda’da enflasyon Ocak ayında yüzde 7,6 oldu. 

Euro Bölgesinde uygulanan Avrupa Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP) standartlarına göre hesaplama yapan Eurostat listesine göre Hollanda, Avrupa ülkeleri arasında dokuzuncu sırada yer alıyor.

AB ülkelerinde enflasyon

Avrupa Birliği’nde ocak ayı enflasyonu şu şekilde: Fransa'da yüzde 3,3, Almanya ve İtalya'da yüzde 5,1, İspanya'da yüzde 6,2, Belçika'da yüzde 8,5, Polonya'da yüzde 8,7, Çekya'da yüzde 8,8, Estonya'da yüzde 11, Litvanya'da yüzde 12,3 seviyesinde belirlendi.

Söz konusu enflasyon oranı 2021 yılının ocak ayında Almanya'da yüzde 1,6, Fransa'da yüzde 0,8, İtalya'da yüzde 0,7, İspanya'da yüzde 0,4, Belçika'da yüzde 0,6, Euro Bölgesi'nde yüzde 0,9, AB'de yüzde 1,2 seviyesinde gerçekleşmişti.

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon artışına en fazla katkı yüzde 2,8 ile enerji ürünlerinden kaynaklandı. Enerjiyi, yüzde 0,98 ile hizmetler, yüzde 0,77 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri ve yüzde 0,56 ile enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın