Electrolux, belirli seri numaralarına sahip Electrolux Pure F9 kablosuz şarjlı süpürgelerde görülen aşırı ısınma ve alev alma tehlikesine karşı tüketicileri uyardı.

Şirketin web sitesinde yapılan yazılı açıklamada belirli seri numaralara sahip Electrolux Pure F9 kablosuz şarjlı süpürge sahiplerinin aleti kesinlikle kullanmaması ve şirketle irtibata geçmesi gerektiği belirtildi. 

Tüketicilerden yaşanan bu olumsuzluk nedeniyle özür dileyen şirket, bahsi edilen ürünlerin satışının durdurulduğunu ve ürünlerin geri çağrıldığını açıkladı. 

Electrolux şirketinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Olası güvenlik riski dolayısıyla belirli Electrolux Pure F9 modellerini geri çağırıyoruz!.

Electrolux, belirli seri numaralarına sahip Electrolux Pure F9 kablosuz şarjlı süpürge sahiplerinin olası bir güvenlik sorunu nedeniyle cihazı kullanmayı derhal durdurmasını talep etmektedir.

Bunun nedeni, üründe kullanılan bir bileşenle ilgili bir sorun olup bu sorun, belirli koşullar altında potansiyel olarak aşırı ısınmaya ve şarjlı süpürgenin küçük bir ihtimal dahi olsa alev almasına neden olabilir. Aşırı ısınma, potansiyel olarak yakındaki yanıcı maddelere sıçramasına neden olabilecek bir yangınla sonuçlanabileceğinden ötürü ciddi bir risk olarak kabul edilir. 

Etkilenen modellerin sahiplerinin, ürünün nasıl iade edileceğine ilişkin talimatlar ve tüketicilere sunulan çözümler (örn. ürünün değiştirilmesi) hakkında bilgi için yerel Electrolux Servis Organizasyonu ile iletişime geçmeleri rica olunur.

Bugüne kadar herhangi bir kişisel yaralanma veya maddi hasar bildirilmemiştir. Bununla birlikte, Electrolux'te tüketicilerimizin güvenliği en önemli önceliğimiz olduğundan, bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. Bu serinin etkilenen tüm ürünlerini derhal geri çağırmaya karar verdik.

Geri çağırma şu ürün gruplarıyla ilgili: Model listesi için tıklayınız

Bunu modeli, ürün numarasını (PNC) ve seri numaralarını (SN) kontrol ederek doğrulayabilirsiniz. Bu bilgiler, şarjlı süpürgenin hortum ünitesinin arkasına yerleştirilmiş olan etikette bulunabilir. (Aşağıdaki fotoğrafda detaylı olarak gözükmekte)

Electrolux Çağrı Merkezine ulaştığınızda bu bilgileri (Model numarası, PCN ve SN) paylaşmanız gerekmektedir. 

İlgili seri numaralarına/ürün numaralarına sahip bir ürüne sahipseniz, cihazı kullanmayı derhal bırakmalı, şarj istasyonundan ayrı tutmalı ve şarj istasyonunun fişini elektrik prizinden çıkarmalısınız.

Model ve ürün nümerik numarası (PNC) eşleşirse ve ürününüz, yukarıda listelenen seri numarası (SN) aralığında ise ve yerel Electrolux servis merkezimiz tarafından henüz sizinle iletişime geçilmediyse, lütfen ürünü nasıl iade edeceğinize dair bilgi almak ve iade işleminin nasıl telafi edileceğine dair bilgi edinmek için  085 - 086 1931 numaralı telefonu arayın. 

Bu geri çağırmayla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, [email protected] adresine bir e-posta göndererek veya 085 - 086 1931 numaralı telefondan (Pzt-Cuma: 08:30 - 17:30) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Cihazınızı Belçika, Hollanda veya Lüksemburg'da satın almadıysanız, FX9 elektrikli süpürgenizin etkilenen ürünlerden biri olup olmadığını öğrenmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Bu durumdan dolayı en içten duygularımızla özür dileriz.”

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın