Hollanda’da COVID-19 tedbirleri kaldırıldı. Çok kısıtlı olarak örneğin toplu taşıma ve havaalanlarında maske zorunluluğu gibi birkaç kural halen yürürlükte. Ancak RIVM rakamları Omicron dalgasının henüz geçmediğini ve pozitif sonuçlu test sayılarının son bir hafta içinde arttığını gösterdi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre, birkaç haftalık düşüşün ardından son bir hafta içinde kuruma bildirilen, SARS-CoV-2 testi pozitif çıkan kişi sayısı 439 bin 775'e yükseldi. Şubat ayının son haftası bu sayı 245 bin 898 kişiydi. 

Testi pozitif çıkan kişilerin yoğun olarak Brabant-Noord ve Limburg-Zuid bölgelerinde olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta yaklaşık 600 bin test yapıldı. Bu testlerin yaklaşık yüzde 70'inin sonucu COVID pozitif çıktı. Pozitif sonuçlu testlerin dörtte birinden fazlasını (yüzde 26,6) yirmili yaşlarındaki kişiler oluşturmakta. 

RIVM bu artışın daha çok gevşetilen COVID-19 tedbirleri ve geçtiğimiz haftalarda özellikle ülkenin güneyinde kutlanan karnaval etkinliklerine bağlıyor.

Hastaneye yatışlar açısından bakıldığında, geçen bir hafta içinde 82 kişisi yoğun bakım olmak üzere toplam bin 171 yeni hasta hastaneye yatırıldı. Bu hafta 36 kişi COVID nedeniyle hayatını kaybetti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın