Tüketici kolektifi UnitedConsumers'a göre, bir litre Euro95 (E10) için önerilen perakende satış fiyatı 0,2 sent artarak 2,178 euro ile yeni bir rekora ulaştı. Dizelin litre fiyatı ise 0,4 sent zamlanarak 1.869 euroya çıktı.

Akaryakıt fiyatlarının yükseliş trendinde olmasının nedenlerinin başında Rusya ile Ukrayna arasındaki sınırda yaşanan gerilim gelmekte. Buna ek olarak korona krizi sonucu oluşan ekonomik toparlanma döneminin yol açtığı yüksek yakıt talebi de fiyatları artırıyor.  

Diğer bir faktör ise petrol karteli OPEC'in içerisinde yer alan büyük petrol üreticisi ülkeler ve Rusya'nın petrol musluğunu oldukça fazla açmaya istekli olması.

Kasım 2000'den beri pompa fiyatlarındaki gelişmeleri izleyen UnitedConsumers Euro95 için önerilen en düşük perakende satış fiyatının 1.049 euro ile 13 Aralık 2001'de ölçüldüğünü belirtiyor. 

Pompa sahipleri, büyük petrol üreticilerinin tavsiye ettiği fiyatlardan farklı fiyatlar uygulayabiliyor. Hollanda’da genellikle otoyollarda yer alan benzin istasyonlarındaki akaryakıt fiyatı, şehir içindeki benzin istasyonlarına kıyasla daha pahalı oluyor. 

Belçika’da da son 10 yılın en yüksek seviyesinde
Belçika Federal Ekonomi Bakanlığı, petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle ülkede akaryakıt fiyatlarının yükseldiğini açıkladı. Ülkede benzin litre fiyatı 1,799 euroya çıkarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Elde edilen bilgilere göre Belçika’da bugünden itibaren 95 oktan E10 benzinin litre fiyatı 1,799 euroya, 98 oktan E5 benzinin litresi 1,908 euroya, B7 motorinin litresi de 1,838 euroya yükseldi.Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın