Ukrayna'da yaşanan savaş ortamı akaryakıt fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Petrol ve özellikle gaz vadeli işlemler, Pazartesi günü keskin bir şekilde yükseldi. Yaşanan bu artış, Hollanda’da pompa fiyatlarının da yükselmesine neden oldu.

Pazartesi günü Euro95 için tavsiye edilen satış fiyatı 2,27 euroya, dizel fiyatı 1,905 euroya, LPG ise 1,167 euroya yükseldi.  

Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF vadeli işlem piyasasında bir megavat saatlik gazın fiyatı, %36 artarak neredeyse 127 euroya yükseldi. İlk alım-satım işlemlerinden kısa bir süre sonra 108 euroya düştü. 

Birçok yakıtın temeli olan Brent petrol fiyatındaki %5'lik artışın ardından önümüzdeki günlerde benzin, motorin ve LPG fiyatlarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü, Ukrayna'nın işgali başladığında, petrol fiyatları bir anda fırladı. Ardından 2014'ten bu yana ilk kez varil fiyatı 100 doların üzerine çıktı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın