Tüketici danışma bürosu UnitedConsumers Hollanda'da benzin için tavsiye edilen ortalama perakende satış fiyatının şimdiye kadar hiç bu derece yüksek olmadığını açıkladı.

UnitedConsumers rakamlarına göre bir litre benzin için önerilen satış fiyatı, 2 euronun üzerine çıktı. Bir litre Dizel 1.659 euro ve LPG ise 1.026 euro oldu.

Benzinin önerilen perakende satış  fiyatının artmasının esas sebebi ise yüksek ham petrol fiyatları. Bir varil ham petrol fiyatı en düşük 80 dolara mal oluyor.

UnitedConsumers başkanı Paul van Selms, benzin istasyonlarının tavsiye edilen satış fiyatını uygulamak zorunda olmadığını, pompadaki fiyatların tavsiye edilen satış fiyatından daha düşük olabileceğini belirtti.

Van Selms'e göre petrol fiyatları yükselmeye devam etse de bunun belli bir sınırı var. Petrol üreten ülkeler örgütü OPEC'in bu yönde ülkeleri yönlendirmeye çalıştığını belirten van Selms "Petrol fiyatları çok yükselirse, petrol muslukları açılır. Fiyat çok düşerse de musluklar kapanır." yorumunu yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU