Tüketici danışma bürosu UnitedConsumers'ın Salı günü açıkladığı rakamlara göre bir litre benzin için tavsiye edilen satış fiyatı 2,15 euro’ya çıktı. Bir litre dizelin fiyatı 1.842 Euro'da sabit kaldı. LPG fiyatı da 1,144 euro oldu.

Korona kurallarının gevşetilmesiyle trafiğe çıkan araçların sayısı yavaş yavaş artıyor, yani akaryakıta olan talep artıyor. Bunun yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanması da piyasaları oldukça olumsuz etkilemekte.

Piyasayı etkileyen bir başka neden ise akaryakıtın dolarla ödenmesi ve Euro’nun Dolar karşısında değer kaybetmesi. Bu durum pompadaki fiyatların da artmasına neden oldu.

Tüm bu faktörler bir araya gelmesi; petrol fiyatlarının bu hafta Pazartesi günü, 2014'ten bu yana en yüksek noktasına ulaşmasına neden oldu. 

Ancak bununla kalmadı. Salı günü benzin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

OPEC içerisinde yar alan petrol üreticisi ülkeler, önümüzdeki aydan itibaren Ocak ayına kıyasla günlük 400.000 varil daha fazla üretim yapılmasına karar verdi. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC grubunun mart ayına yönelik üretim politikasını belirleyeceği yarınki toplantısı öncesi piyasalarda oluşan belirsizlik de fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor. Alınacak kararın petrol fiyatlarını yeniden etkileyeceği tahmin edilmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın