Ukrayna-Rusya savaşı akaryakıt fiyatlarını hiç olmadığı kadar yükseltti. Sürücüler neredeyse araçlarını park yerinden hiç çıkartmıyor veya nerede ucuz benzin varsa o noktaları tespit edip, akaryakıt ikmali yapmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz ayın son günü, yani 28 Şubat 2022 tarihinde Hollanda’da tavsiye edilen akaryakıt satış fiyatı Euro95 için 2,27 euroyken bugün bu fiyat 2,502 euroya çıktı.

Aradan geçen 10 gün içinde fiyatlar artmaya devam etti. Bugün itibariyle gelinen noktada, United Consumers verilerine göre motorin 2,36 euroya, LPG ise 1,312 euroya çıktı. 

28 Şubat günü motorin satış fiyatı 1,905 euro ve LPG satış fiyatı 1,167 euroydu.   

Belçika’ya gitmek ne kadar karlı?
Gelen bu zamlar özellikle Belçika sınırına yakın ikamet eden vatandaşların, akaryakıt ihtiyacını sınır ötesinden sağlamasına yöneltti. Ancak Belçika’da da aynı Hollanda’da olduğu gibi fiyatlar artmaya devam ediyor.

Belçika İstatistik Ofisi Statbel verilerine göre ülkede bugün tavsiye edilen akaryakıt satış fiyatları şu şekilde: 
Euro95: 1,9920 euro, 
Motorin: 2,0840 euro, 
LPG: 0,9680 euro

Belçika'da benzin ve LPG fiyatı Hollanda’daki fiyatlara kıyasla daha ucuz. Bu anlamda sınır bölgesindeki vatandaşlar için Belçika’ya giderek ikmal yapmak, daha mantıklı. Ancak Dizel araç sahipleri için Belçika’ya gitmek pek bir fayda sağlamıyor çünkü iki ülke arasındaki fark sadece 0,28 cent.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın