Hollanda'da NHL Stenden Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Groningen Üniversitesi'nin yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre her 6 belediyeden 1'inin sahte hesaplar aracılığıyla ödenek alanları takip ettiği ortaya çıktı.

De Volkskrant gazetesinde yer alan habere göre Hollanda'da bulunan 352 belediyenin 156'sının katıldığı araştırmada, belediyelerin sistematik şekilde ödenek alanları takip ettikleri belirtildi. Bazı belediyelerin ise topladıkları verileri otomatik olarak depoladıkları açıklandı. 

Belediyelerin sahte hesaplar aracaılığıyla vatandaşların hangi zaman aralığında tatile çıktıklarını ya da sosyal medya veya Marktplaats gibi websiteler üzerinden satış yapıp yapmadıklarını ve yan gelirlerinin olup olmadığına dair kanıt topladığı ifade edildi.

Gazetede yer alan habere göre, belediyelerin sahte hesaplarla izlemiş olduğu yolun, savcılıktan izin almadan takip yapmak ve kişisel verileri izinsiz saklamak gibi ihlallere yol açtığı belirtildi. Ayrıca belediyelerin, polis ya da istihbarat teşkilatı gibi davranmasının kabul edilemez olduğu açıklandı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU