Hollanda'da göçmen kökenli ebeveynlerin kasıtlı bir şekilde dolandırıcılıkla suçlanarak, mağdur edildiğini ortaya çıkaran çocuk bakımı ödeneği skandalı sonrası, Hollanda Vergi Dairesi (Belastingdienst) ailelere özür mektubu göndermeye başladı.

Hollanda'da dört partiden oluşan koalisyon hükümeti, çocuk bakım ödeneğinde yaşanan skandal olay sonrası genel seçimlere 2 ay kala 15 Ocak 2021 tarihinde istifa etmişti. 

Hollanda Meclis Soruşturma Komisyonu ise Aralık ayı ortalarında yayımladığı raporda,çifte pasaport taşıyan göçmen kökenli ailelere "eşi görülmemiş adaletsizlik" yapıldığını açıklamıştı. 

Hükümetin istifa etmesi ile sonuçlanan skandal olayın ardından, hiç bir sorumlunun yargılanmaması ve ceza almaması ise dikkat çekti. 

Hollanda Vergi Dairesi ise yaşanan gelişmelerin ardından bazı ailelere tazminat ödemeye başladığını açıklamıştı. Vergi Dairesi daha sonra aldığı kararla özel liste içerisine aldığı çoğunluğunu göçmen kökenli ailelerin oluşturduğu kişilere özür mektubu yollamaya başladığını açıkladı. 

Vergi Dairesi, listede bulunan toplamda 240 bin kişiden özür dileyeceğini açıklamasının ardından, ilk olarak 60 bin kişiye özür mektubu gönderdiklerini açıkladı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU