Yetmişli yıllardan itibaren Rotterdam’da ikamet eden Veyis Şenyürek’in şiirleri kitap olarak yayımlandı ve tanıtımı Rotterdam Versam teşkilat binasında gerçekleştirildi. Tanıtım programına Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, icra kurulu üyeleri ve çok sayıda şiir sever katıldı.

Veyis Şenyürek bazı şiirlerini seslendirdikten sonra, katılımcılara kitabını imzalayarak takdim etti.

‘Hasret Kokan Şiirler’ adlı kitabın sunumunda Hollanda Türk Federasyon adına şu sözler yazmakta:


“Artık bir gerçeği herkes kabul ediyor: ”Avrupa’da yerleşik bir Türk toplumu bir gerçektir!”
Gerçektir, fakat nesiller arası da bir bakış ayrılığı vardır. Bunu en belirgin şekilde birinci nesilde görmekteyiz.
Bu bakış farklılığını ayrıntılı yazmaya gerek yoktur. Bu kitapta mevcut olan şiirleri okuyunca bunu zaten anlayacaksınız.
Veyis Şenyürek, yetmişlerin başında Hollanda’ya işçi olarak gelen ve yüzbinler gibi halen dönemeyenlerden sadece biri. Oysa buralarda biraz birikim yaparak kısa zaman içinde memleketine tekrar dönecekti. Olmadı... Çocuklar büyüdü, torunlar dünyaya gözlerini açtı gibi nice gerekçeler onu buralarda adeta alıkoydu.
Türkiye’ye temelli dönemedi ama oradan hiç te kopamadı. Bir taraftan buradaki insanımızın sıkıntıları ile ilgilendi, diğer taraftan da Türkiye’de var olan sıkıntılar ile.
Bu yaklaşımı onun Rotterdam’a geldiği andan itibaren hayata geçti. Milletine, içinde yaşamış olduğu yeni topluma ve geride bıraktığı Türkiye’sine faydalı olabilmek için cemiyet hayatına atıldı... Hollanda’da yaşadığını hiçbir zaman unutmayıp her daim gerçekçi yaklaşım ile hizmet verebilme çabasında oldu. Sadece bunlar mı? Hayır, Türk Dünyası’nı da hiç göz ardı etmedi. 1974 yılında ‘Kıbrıs Türk Yurdudur’ adlı bildirinin altında onun adı da vardı. Yetmişli yılların başında atılan bu gibi adımlar, bugünkü ‘Türk Federasyon’un var olmasına sebep oldu.
İşte bugün bu Türk Federasyon Veyis Şenyürek’in “Hasret Kokan Şiirler” adlı eserini siz okuyanları ile buluşturdu. 
Bu şiirlerde birinci neslin hasretini, hayalini, üzüntüsünü, kızgınlığını okuyacaksınız... Dünyaya bakışını göreceksiniz...
Türk Federasyon bu kitabı yayımlayarak sadece bir kültür hizmeti vermeyi arzulamıyor.
Aynı zamanda bir ‘vefa’ örneğini de gösteriyor.
Nice bu tür hizmetlerde buluşmak dileğiyle...”

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın