Belçika Kraliyet ailesinin geçen hafta Ukrayna’dan kaçan mültecilerden 3 aileyi misafir edeceğini açıklamasının ardından, bugün de Hollanda Kralı Willem Alexander’dan bu yönde bir karar geldi. 

Telegraaf gazetesinde yer alan habere göre; Kral Willem Alexander Nisan ayında 6 ila 8 Ukraynalı aile veya 20 ila 30 Ukraynalıyı kraliyete ait olan bir av köşkünde misafir edecek.

Ukraynalı mülteciler, kraliyete ait olan ve 1984'ten beri müze olarak kullanılan Het Loo Sarayı’na yakın bir mesafede bulunan, Het Oude Loo av köşküne yerleştirilecek. 

Bahsedilen av köşkü, Hollanda Devleti'ne ait olan ve hala düzenli olarak Kraliyetin aile toplantıları için kiraladığı, 15. yüzyıldan kalma bir bina.

Gazete geçtiğimiz hafta içerisinde kraliyet ile Sığınmacı Kabul Merkezi (COA) arasında olası plan hakkında istişareler gerçekleştirildiği belirtildi.

Belçika Kralı, 3 aileyi ağırlayacak
Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, geçtiğimiz hafta Ukrayna'daki savaştan kaçan 3 Ukraynalı aileyi kraliyete ait evlerde ağırlama kararı almıştı. 

Belçika basınındaki haberlere göre, Belçika kraliyet ailesine ait iki mülk Ukraynalıların kullanımına tahsis edildi. Konutlar şu anda tadilatta ancak, nisan başından itibaren yeniden dekore edilerek kullanıma hazır hale getirilecek. 

Kraliyet ailesine ait fonun yetkilileri, mülklerin daha önce düşük gelirli kişilere yardım amacıyla ayrıldığını, Ukrayna'daki savaştan sonra bu ülkeden kaçan yardıma muhtaç kişilere tahsis edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın