Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) tek doz kullanmak üzere üretilen Janssen aşısının güvenliği ve yan etkileri konusunda yürüttüğü araştırma sonuçlanıncaya kadar ellerinde bulunan 80 bin hazır aşıyı kullanmayacaklarını açıkladı. 

Hollanda, 11,3 milyon doz sipariş etti

Hollanda'da yarın Janssen aşısı, korona hastalarıyla günlük olarak temas eden sağlık personelinin ikinci enjeksiyonunu hızlandırmak için kullanılacaktı. 

Bakan De Jonge durumu "çok sinir bozucu" olarak değerlendirirken, sadece bir hafta kadar araştıma sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirtti.

Bakan De Jonge, Janssen aşısından toplamda 11.3 milyon doz sipariş verildiğini ve haziran ayına kadar 3 milyon doz aşının teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. 

Avrupa İlaç Ajansı: Sonuçlar haftaya çıkar ama aşı kullanılabilir

Amerikalı aşı geliştiricisi Johnson & Johnson firması, Hollanda ve diğer AB ülkelerinden şimdilik teslim edilen aşıları kullanmamasını isteyen bir açıklama yaptı. 

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ise bugün yapmış olduğu açıklamada, Janssen aşısı hakkındaki araştırma sonuçlarının önümüzdeki hafta beklendiğini bildirdi. Sonuçlar belli olana kadara Janssen aşısını kullanmayı tavsiye eden EMA, ilacın faydalarının risklerinden ağır bastığını açıkladı. 

ABD'de, Janssen aşısı olduktan sonra bazı kişilerdede trombosit sayısının azalmasıyla birlikte olağandışı kan pıhtıları sorunu nedeniyle  Johnson & Johnson firması,  dün Avrupa ülkelerine aşı tedarikini durdurma kararı vermişti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU