Hollanda İstihbarat Teşkilatı bünyesinde çalışmalarını yürüten Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslami söylemlerinden ve Hollanda'da selefiliği yayma girişimlerinden endişe duyduğu ortaya çıktı.

Hollanda'da yayın yapan HP/De Tijd gazetesi, söz konusu iddiaların öne sürüldüğü gizli rapora ulaştığını paylaşarak verdiği haberinde, Hollanda'da Türkçe yayın yapan organlar, Türk asılllı STK'lar ve imamların iddiaya göre selefileştirme sürecine katkıda bulunabileceğinden yana ifadeler kullanıldığı belirtildi. 

"Türklerde Selefiliğin yayılması ve Hollanda'ya olan etkisi" başlığını taşıyan raporda aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın cihatçı ve selefi yapılanmalara bilinçli olarak alan tanıdığı ve yer açtığı  yer alıyor. Söz konusu iddialara yönelik açıklamalarda bulunan istihbarat teşkilatı gizli raporun henüz tamamlanmadığını ve daha araştırma sürecinde olduğunu belirten açıklama yaptı. 

Raporun ortaya çıkmasının ardından siyaset dünyasından çeşitli tepkiler gelirken, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin NATO'dan kovulması ve Türkiye Lahey Büyükelçisi'nin ülkeden gönderilmesini talep etti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU