Bugün öğle Den Haag’daki Rus Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca Rus, ülkelerinin Ukrayna’yı işgalini protesto etti. Gösteriye Ukraynalı ve Hollandalılar da destek verdi.

Savaşın bir an önce durdurulmasını isteyen göstericiler, Ukrayna bayrakları ile "Ben bir Rus'um ve bu savaşı istemiyorum, Putin dur", "Putin’i durdur, savaşı durdur", "Bu savaşı hemen durdur", "Ruslar, Putin ile eşit değildir" ve “Ukrayna’nın yanındayız” yazılı pankartlar taşıdı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı sloganlar attı.

Gösteriyi organize eden Özgür Rusya Hollanda (FreeRussiaNL) Grubu üyelerinden Svetlana Pvlaeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaşayan Rusların, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili düşüncelerini ifade etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

(Haber fotoğraftan sonra devam ediyor)

Pvlaeva, “Gür bir sesle Putin’e ve savaşa karşı olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Bu nedenle bugün Rusya’nın Den Haag Büyükelçiliği karşısında eylem yapıyoruz. Bazı Ukraynalı ve Hollandalı vatandaşlar da bizi desteklemek için burada.” dedi.

Rusların gösterisini desteklemeye gelen ve soyadını vermek istemeyen Ukraynalı Catherina da ülkesinde yaşananların çok kötü olduğunu ve ülkesinin bombardıman altında bulunduğunu dile getirdi.

(Haber fotoğraftan sonra devam ediyor)

Catherina, “Annem ve babam halen oradalar ve saklanıyorlar. Hasta olan dedem ilaçlarını tedarik edemiyor. Bu nedenle herkesin bizi desteklemesi, özellikle de Rusların bizi desteklemesi, bizim için çok önemli çünkü onların Putin’i indirmek için yeterli güçleri var.” diye konuştu.

Diğer yandan aynı saatlerde Den Haag  Koekamp Meydanı'nda da yüzlerce kişi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını protesto etmek için bir araya geldi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın