Hollanda'nın Lisse kentinde bulunan ve dünyanın en büyük lale bahçesi olma özelliğini taşıyan Keukenhof, bu yıl 20 Mart - 9 Mayıs tarihleri arasında açılmayı hedeflemişti. 

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Lisse Belediye Başkanı Lies Spruit, korona kısıtlamaları nedeniyle Keukenhof'un planlanan açılışına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. 

Keukenhof, pandemi nedeniyle ilk kez 2020 yılında kapılarını kapattı

Hollanda'da hükümet, pandemi nedeniyle bir yıl önce ilk kapsamlı korona kısıtlamalarını ilan etmiş, müzeler, eğlence parkları ve hayvanat bahçelerinin 1 Nisan 2020 tarihine kadar ziyaretçi almamalarını tavsiye etmişti. 

Daha sonra alınan karar gereği ilk korona dalgasının yaşandığı günlerde 1 Nisan'a kadar olan kapatma kararı 2020 mayıs ortasına kadar tekrar uzatılmıştı. 1949 yılında kapılarını ilk kez ziyaretçilere açan Keukenhof, kuruluşundan bu yana ilk kez pandemi nedeniyle 2020 yılında kapalı kalmıştı. 

Keukenhof 2019 yılında ziyaretçi rekoru kırmıştı

Hollanda'nın Lisse kentindeki dünyanın en büyük lale bahçesi Keukenhof, pandemiden önce son kez açıldığı 2019 yılında ziyaretçi rekoru kırmıştı.

Dünyanın en büyük lale üreticisi olan Hollanda'da aynı zamanda turizm açısından da büyük önem taşıyan Keukenhof, 70'inci kez kapılarını açtığı 2019 yılında adeta ziyaretçi akınına uğramıştı

100 ülkeden 1.5 milyon ziyaretçi 

Pandemiden önce kapılarını son kez açtığı 2019 yılında çoğunluğu lale olmak üzere 32 hektar büyüklüğündeki alana  800 farklı çeşitten 7 milyondan fazla çiçek ekilen Keukenhof, rekor kırarak 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmişti. 

Son yıllarda ziyaretçi sayısında sürekli artış kaydeden bahçe, 2018 yılında 1.4 milyon kişi tarafından ziyaret edilmişti. İlk kez 1949 yılında kapılarını ziyaretçilere açan bahçe, pandemi nedeniyle ilk kez 2020 yılında kapılarını kapatmıştı. 

Keukenhof'a 100 ülkeden gelen yabancı ziyaretçiler toplam ziyaretçi sayısının yüzde 80'ini oluştururken, Almanlar, Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler ve Çinliler ilk sıralarda yer alıyor.

Her yıl farklı konsept

Lisse kentinde yer alan dünyanın en büyük lale bahçesi, her sene farklı konseptlerle kapılarını açıyor. 2018 yılında "Çiçeklerdeki romantizm" konseptiyle ziyaretçilerini ağırlayan bahçe,  2019 yılında "Çiçeğin gücü" teması ile açılmıştı. 

Pandeminin ilan edildiği 2020 yılında ziyaretçi yasağı getirilen Keukenhof, pandemi yaşanmasaydı  "Renklerin dünyası" konseptiyle ziyaretçilerini karşılayacaktı. 

Motorlu sandallar aracılığıyla kanallar arasında lale tarlalarını da dolaşabilen ziyaretçiler, park içinde bulunan Oranje, Nassau, Beatrix, Juliana ve Wilhelm Alexander adı verilen bölümlerde eşsiz manzaraya şahit oluyorlar.  Türlerinin en güzel örneklerinden oluşan çiceklerle dolu  ayrı bölmeleri görme fırsatı yakalayan ziyaretçiler, dünyanın en büyük lale bahçesinde unutulmaz anlar yaşıyorlar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU