Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI, bugün öğleden sonra saatleri için Groningen, Drenthe ve Overijssel hariç tüm bölgelerde şiddetli rüzgar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı.

Kurumun web sitesinde yapılan açıklamada; Pazar günü sabah saatlerinde batı kıyılarında rüzgar hızının saatte 80km. civarında olacağı, öğleden sonra ise özellikle güney bölgelerinde rüzgar hızının saatte 90 km’ye kadar çıkacağı belirtildi.

KNMI uyarısında, Pazar günü akşam saatlerinde batı ve güney kesimlerde sağanak yağış geçişlerinin olacağı, kıyı kesimlerinde de rüzgar hızının saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceği vurgulandı. 

ANWB’nın sosyal paylaşım platformu twitter’dan yapılan uyarıda da özellikle kıyı bölgelerde ve güneyde trafiğe çıkacak sürücülere fırtına nedeniyle dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın